Loading... (0%)

Lekebergs politiker på studiebesök

11 juni 2010

Lekebergs politiker är på studieresa till vår vindkraftpark Fjällberget/Saxberget i Ludvika. De fick se verken från 1000 meters håll, lyssna alldeles under verken och några hundra meter ifrån för att sedan äta lunch med utsikt på parken 12 kilometer bort. Vädret var klart och soligt med bra sikt och vinden varierade mellan 4 och 8 m/s.

Efter lunch fick de möjlighet att lyssna och ställa frågor till politiker och tjänstemän på Ludvika kommun. Ludvika kommun har under flera decennier tappat invånare, från ca 35,000 invånare ner till 25,000 invånare, men sedan några år växer antalet invånare. Bygdens stora företag ABB är ju ett miljöföretag som bl.a. växer med stora order till vindkraftindustrin. Även många andra företag hittar till Ludvika och utökar sin verksamhet. Efter frågestunden vände vi tillbaka till Lekeberg.

Vi på Stena tyckte det var en bra och informativ dag där alla fick möjlighet att uppleva vindkraft och ta del av Ludvika kommuns erfarenheter efter flera års praktisk erfarenhet av vindkraft. Dessutom kunde en hel del oro avfärdas från dem som tidigare inte sett någon vindkraftpark. Det blev även en positiv artikel i Nerikes Allehanda som kan läsas här.

Goran - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare