Loading... (0%)

Tillstånd för 22 vindkraftverk i Laholm

17 augusti 2010

Länsstyrelsen i Halland godkände den 29 juli Stenas ansökan om att få uppföra 13 vindkraftverk i Putsered och nio vindkraftverk i Uddared.

– Vi är jätteglada för att vi äntligen fått tillstånd att bygga i Uddared och Putsered ! De vindkraftverk vi vill bygga i kommunen skapar en miljönytta som motsvarar ett körförbud för 60.000 bilar/år,  säger Pia Hjalmarsson, projektledare på Stena Renewable Energy.

-I en öppen dialog med Laholms kommun har området anpassats till den vindbruksplan som finns i kommunen. Åtta verk har strukits ur projektet och höjden på vindkraftverken begränsats till 150 m, allt enligt kommunens riktlinjer, fortsätter Pia.

Utöver miljönyttan menar Stena Renewable att satsningen kommer lokalsamhället till gagn på fler sätt. För varje vindkraftverk som byggs så kommer 10 000 kronor per år att tillfalla den lokala idrottsrörelsen. Sammanlagt kommer, på 20-års sikt, idrottsrörelsen i området få dryga fyra miljoner kronor att dela på.

Pia - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare