Loading... (0%)

Vindkraft och jakt

27 augusti 2010

Många är oroliga för hur vindkraften påverkar naturmiljön, hur det är att vara i skogen och speciellt en del jägare är oroliga för hur jakten kommer att kunna bedrivas och om populationen av djur påverkas.

 Det finns naturligtvis en massa forskning kring detta som också kontinuerligt byggs på med ny forskning och erfarenhet.

 Vi har nu blivit inbjudna till älgjaktspremiären utanför Härnösand vid vår anläggning på Möckelsjöberget där det står fem stora Nordex vindkraftverk på 2,5MW vardera. Då jag själv jagar i ett område som det planeras vindkraft i, skall det bli intressant hur naturupplevelsen kommer påverkas och dessutom höra från jägarna själva hur de upplever det intrång som vindkraften medför.

 Jag och projektledare, Pia Hjalmarsson uppskattar inbjudan väldigt mycket och tycker att det skall bli mycket lärorikt med en möjlighet att skaffa egen erfarenhet och dessutom träffa många av de som berörs när anläggningen väl är i drift!

 Titta in på bloggen efter den 6 september så får vi väl göra en avrapportering.

 /Anders Rylin

Pia - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare