Loading... (0%)

Stena på älgjakt

08 september 2010

Många är oroliga för hur vindkraften påverkar naturmiljön, hur det är att vara i skogen och speciellt en del jägare är oroliga för hur jakten kommer att kunna bedrivas och om populationen av djur påverkas.

I år blev Stena inbjudna till älgjaktspremiären utanför Härnösand vid vår anläggning på Möckelsjöberget där det står fem stora Nordex vindkraftverk på 2,5MW vardera.

Anders och Pia fick sitta på var sitt pass, alldeles intill våra vindkraftverk. Vi fick några härliga timmar i den vackra naturen med solens strålar i ansiktet och god matsäck. Vi såg mycket fågel och smådjur men inga älgar. Jakthunden fick, under några spännande minuter, kontakt med en ko och en kalv men lyckades inte driva dem i vår riktning. Under andra dagen fälldes dock fem älgar i rask takt.

Vi förhörde oss med jaktlagets medlemmar som var positiva till vindkraft på deras jaktmarker. De kunde konstatera att varken älg eller fågel verkar rädda för de nya vindkraftverken. 

Tusen tack till Vålånger/Överskogs jaktklubb för er gästvänlighet och att vi fick möjlighet att lära oss mer om jaktens påverkan av vindkraft!

Pia - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare