Loading... (0%)

Pressmeddelande om Vindbonus i Härnösand

27 september 2010

Stena delar ut Vindbonus från vindkraftverken på Möckelsjöberget.

Stena Renewable ger sex föreningar Vindbonus om totalt 50,000 kronor från de fem vindkraftverken på Möckelsjöberget i Härnösands kommun. De sex föreningar som delar på Vindbonusen i år är Härnösands Orienterings klubb, Vålånger/Överskogs jaktklubb, Högsjö hembygdsförening,  Säbrå Orkesterförening, Team Härnösand HC och  IBC Härnösand(Innebandy). Vindbonusen kommer bl.a. att gå till en viltvårdsfond, revidering av karta, trädgårdsupprustning, notställ, busstransport och ledarutbildning.

Vindbonusen utgår med 10 000 kronor per vindkraftverk och år och det är öppet för alla föreningar i kommunen att söka Vindbonus. Ansökningstiden går ut 15 september respektive år.

De fem vindkraftverken på Möckelsjöberget, vilka invigdes för snart ett år sedan, har gett god produktion under 2009/2010 trots att vindförhållandena under året varit något sämre än vid ett normalår. ”Vi är stolta över vår vindkraftpark i Härnösand och framhåller parken som ett gott exempel på att vindkraft gör skillnad, både för miljön och för det lokala föreningslivet.” säger VD för Stena Renewable, Göran Danielsson.

”Vi har tyvärr haft ett fabrikationsfel på våra vindkraftverks bromsar vilket medfört ett gnisslade missljud. Under veckan har nya bromsar monterats och vi hoppas att eventuella olägenheter nu skall vara helt borta.”, avslutar Göran Danielsson

Den 12 oktober kommer Vindbonustagarna firas vid en kort ceremoni.

Kontakt:
Göran Danielsson, VD Stena Renewable Energy AB, tel 0704 85 53 91

Pia - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare