Loading... (0%)

Danmark tänker till

04 oktober 2010

I Danmark publicerade den statliga klimatkommissionen för några dagar sedan sin omfattande rapport, ”Grön energi – Vägen mot ett danskt energisystem utan fossila bränslen”. Rapporten har mottagits mycket positivt både i EU och av den borgerliga regeringen i Danmark. Kommissionen föreslår att vindkraften i Danmark ska expandera kraftigt, från dagens 20 procent av elanvändningen till 60 – 80 procent år 2050. Ett av skälen till denna satsning är att vindkraften, enligt kommissionen, ser ut att bli den billigaste förnybara energin.

Goran - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare