Loading... (0%)

Elevers tankar om ett hållbart energisystem

20 maj 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(För att se fler bidrag klicka här.) 

I onsdags avgjordes finalen i årets upplaga av Energispaningen, en tävling med energitema där elever i årskurs 3-4 och 5-6 visar sina energikunskaper samt sina tankar och idéer om hur vi kan leva energismartare. Ett roligt upplägg som vi på Stena Renewable är stolta sponsorer av.

I årets upplaga inkom totalt 70 bidrag från 22 kommuner i Västra Götalands och Hallands län. Bidragen berömdes utifrån kriterierna energimedvetenhet, fantasi och uppfinningsrikedom, förmåga att föra fram budskap samt utformning. Det blev ett tufft val för oss som satt i juryn då det fanns väldigt många bra bidrag.

Finalen ägde rum på Universeum i Göteborg och klasserna fick då tävla mot varandra i en energifrågetävlig.  Eleverna visade prov på stor kunskap och en av eleverna påpekade klokt att vi äldre borde lyssna mer på de unga! 

 Finalister i Energispaningen 2011:

 Åk3-4

1 – Klass 3 Brearedskolan, Simlångsdalen, Halmstads kommun

2 – Klass 4 Brearedskolan, Simlångsdalen, Halmstads kommun

3 – Klass 3-4 Vegby skola, Vegby, Ulricehamns kommun

Åk5-6

1 – Klass 6s Leksbergs skola, Mariestad

2 – Björken-6 Ekarängskolan, Borås

3 – Klass 6:1 Getingeskolan, Getinge

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare