Loading... (0%)

LYCKAT STUDIEBESÖK I ÖRBACKEN

25 maj 2011

 

I går deltog ett femtiotal personer vid studiebesök i Örbacken. Att platsen är väl lämpad för vindkraft var det många som konstaterade under den blåsiga turen i området.

På plats för att berätta om bygget samt vindparken var Kalle Nyblom platschef BEFAB, Håkan Olofsson platschef Mobjer Entreprenad, Jörgen Svensson arbetsledare Mobjer Entreprenad samt Dan Sandros projektledare Stena Renewable.

Åhörarna fick bland annat veta att 17,5 ton dynamit använts i området, att 430 m3 betong och 28 ton armering krävs till ett fundament, att 4,4 km nya vägar byggts i området samt att 1,8 km av befintliga vägar upprustats. Studiebesöket avslutades med fika från Lundbyhallen i Mjölby.

För er som missade studiebesöket finns det ytterligare en chans. I höst kommer nämligen nytt tillfälle att ges i samband med byggnation av vindkraftverk. Håll utkik på vår byggblogg efter sommaren!

 

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare