Loading... (0%)

Stena Renewable har tecknat avtal med General Electric om 40 turbiner

14 juni 2011

Stena Renewable AB har tecknat avtal med General Electric om 40 stycken 2,5 MW turbiner. Verken är planerade till fyra projekt i Laholm, Boxholm och Mjölby kommuner.  Målsättningen är att verken ska tas i drift från slutet av 2011 fram till mitten av 2012. Idag har Stena totalt 22 vindkraftverk i Ludvika och Härnösand kommuner. 

”Efter en noggrann utvärdering och upphandling föll valet på General Electric. Vid valet av turbin prioriterades långsiktiga och stabila leverantörer tillsammans med prestanda och pris. Vi är väldigt glada för samarbetet med General Electric och ser fram emot att tillsammans få förverkliga dessa projekt” säger Göran Danielsson.

“GE 2,5 MW verkets prestanda har bevisats igen och igen i projekt över hela Europa” enligt Stephan Ritter, GE:s General Manager för förnyelsebar energi i Europa. ”Utvecklad för högst årlig energi produktion i sin klass uppfylls kraven Stena ställer på utrustningen i sina nya vindkraft projekt mer än väl.” 

Vindkraftsatsningen på de fyra parkerna innebär en total investering på drygt 1,2 miljarder kronor. Miljönyttan motsvarar förbrukningen av hushållsel i 50 000 villor och CO2 utsläpp för 100,000 bilar.
Kontakt:   

Göran Danielsson
VD Stena Renewable AB
Tele.nr. 0704 85 53 91

GE representant:
Dr. Karin Funke-Rapp   
GE Energy    
T +49 5971 980 1870   
M +49 172 2426703   
karin.funkerapp@ge.com    
…………………………………………………………………………………………………………..

Om Stena Renewable AB:
Stena Renewable är Stena Sfärens bolag för investeringar i vindkraft. Målet är att bygga 200 vindkraftverk de närmaste åren, vilket sammantaget möjliggör minskade koldioxidutsläpp motsvarande 500 000 personbilar. Hemsida www.stenarenewable.com

Stena Sfären är verksam inom färjelinjer, rederi, offshore, fastigheter, finans samt handel och återvinning av metaller. Sfären omsatte ca 50 Mdr kr under verksamhetsåret 2009. Antalet anställda uppgår till ca 19 000. För ytterligare information, se www.stena.com.

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare