Loading... (0%)

Studiebesöket

25 oktober 2011

Trots en lite ruggig kväll var det många som letade sig upp till vindkraftverk 2 vid onsdagens studiebesök i Örbacken Vindpark. Vi räknade till strax under 150 besökande vilket vi på Stena tyckte var mycket roligt. Projektledare Dan Sandros informerade om vindparken och svarade på många frågor från den intresserade publiken. Till informationen serverades kaffe och bullar under fältmässiga förhållanden.

Under helgen eller början av veckan som kommer väntas fler vingar/blad levereras till vindparken. De 30 återstående bladen har varit försenade på sin resa från Brasilien och hit, men nu äntligen kommer de. Under de närmaste veckorna kommer åtskilliga blad fraktas genom Mjölby och sedan monteras och lyftas på plats ute i vindparken. Det största hotet mot tidplanen är nu de tilltagande höstvindarna som annars är en av vindkraftens bästa vänner.

Fotograf: Tobias Josefsson / Projekt Degdala

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare