Loading... (0%)

Vindbonus till föreningslivet

19 januari 2012

Föreningslivet i Mjölby och Boxholms kommuner får i början av det nya året ett välkommet bidrag till sin verksamhet. Stena Renewable tillsammans med Kolsbo Bäck Vind AB har under 2011 driftsatt vindpark Örbacken och kommer dela ut totalt 110 000 kronor i vindbonus till föreningar i kommunerna.

Under 2011 har Stena Renewable byggt Östergötlands största vindpark. Vindpark Örbacken beräknas producera drygt 64 GWh förnybar energi per år. Det motsvarar behovet av hushållsel för drygt 12 500 hushåll per år. Vidare kommer Stena Renewable tillsammans med Kolsbo Bäck Vind AB  framöver att dela ut 10 000 kr per vindkraftverk och år, totalt 110 000 kronor per år, till föreningar i Mjölby och Boxholm kommuner. 

– Med anläggningen i Örbacken producerar vi inte bara förnybar energi utan hoppas även kunna ge något tillbaka till bygden, säger Göran Danielsson, VD för Stena Renewable AB.

Föreningarna kan ansöka om vindbonus innan den 30 november varje år. Intresset för vindbonusen har i år varit stort. Drygt 30 föreningar har ansökt om över 850 000 kronor i vindbonus. I år delas vindbonus ut till föreningarna Mjölby Innebandyklubb, Sångarbröderna Boxholm, Boxholm – Ekeby Skidklubb, Sya Skidklubb, Mjölby AI Fotbollsförening, Mjölby Orienteringsklubb och Mjölby Hockey.

I slutet av mars kommer vindpark Örbacken att invigas. I samband med invigningen kommer föreningarna att uppmärksammas och få presentera sig själva och sina positiva projekt. Kören Stämbandet och Boxholms Musikkår, som fått en extra bonus på 30 000 kr för sitt gemensamma projekt, kommer att vara på plats för att uppträda. Vi hoppas att detta skall inspirera föreningslivet till att söka Vindbonus även nästa år.

Kontakt:
Anders Rylin, Operativ Chef, tel 0704 855392

Stena Renewable AB ingår i Stena Sfären som är aktiv inom återvinning, färjelinjer, offshore, rederi, fastigheter och finans. Stena Renewable AB är en långsiktig investerare inom förnyelsebar energi. Vi kommer under de närmaste åren etablera 40 vindkraftverk per år i  Sverige, något som årligen besparar miljön från koldioxidutsläpp motsvarande 100,000 bilar.

Kolsbo Bäck Vind AB ägs av familjen Kolsbo som är lokala företagare och närboende. Bolaget kommer äga ett av de elva vindkraftverken i anläggningen. Åke Kolsbo och Ola Wretemark, också lokal företagare och närboende, initierade projektet Örbacken tillsammans årsskiftet 2005-2006.

För mer information om Stena Renewable och Vindbonus besök stenarenewable.se

Anders - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare