Loading... (0%)

VINDBONUS

15 mars 2012

2012-03-15

Pressmeddelande 12 mars 2012

Stena delar ut årets Vindbonus

I dag lämnas glädjande besked till tio föreningar som tillsammans delar på de 120 000 kronor som 2012 års Vindbonus. Dessutom delas ytterligare ca 120 000 kronor ut från Fjällbergets vindkraftverk till IFK Grängesberg och Ljungåsens friluftsanläggning. Totalt får föreningar i Ludvika i år totalt dela på ca 240,000 kronor.

Tiden för ansökningarna för Vindbonus gick ut den 31 januari och antalet ansökningar uppgick i år till drygt 30 stycken. ”Vi är mycket glada att vår Vindbonus bidrar till den långsiktiga verksamhet i föreningarna och dessutom kan bidra till det där lilla extra som man annars kanske inte hade haft råd med. Vi är helt enkelt glada för att vindkraften gör stor skillnad!” säger Göran Danielsson, vd för Stena Renewable.

De 10 föreningar som delar på Vindbonusen i år, utan inbördes rangordning, är Väsmans Isseglarsällskap, Rävhåla Kulturförening, Ludvika Fotbollklubb,  Saxdalens Byalag, Saxdalens IF, Ludvika Orienteringsklubb, Grängesbergs Sportfiskeklubb, Björnhyttans byalag, Skolstyrelsen i Saxdalens skola samt Grängesbergs hembygdsgille. Vindbonusen kommer bl.a. att gå till integrationsprojekt för ensamkommande barn, renoveringar, spänger på Saxen-leden och inköp av IceOptimist m.m.

”2011 har varit ett bra år med mycket vind och våra anläggningar. Fjällberget och Saxberget var våra första investeringar som genomfördes i gott samarbete med kommun, näringsliv och föreningar i området och ger oss nu en stabil grund för våra nya investeringar i utsläppsfri, förnyelsebar energiproduktion.” säger Göran Danielsson.

Stena Renewable har 33 vindkraftverk i drift och har beslutat om ytterligare 53 turbiner som kommer byggas under 2012 och 2013. Tillsammans kommer dessa investeringar producera ca 0,6 TWh förnyelsebar energiproduktion motsvarande elen till ca 120 000 hushåll, eller nästan alla hushåll i Dalarnas län.

Den 12 april kommer Vindbonustagarna att firas vid en ceremoni i Folkets Hus i Gonäs.

Kontakt:
Göran Danielsson, VD Stena Renewable Energy AB, tel 0704 85 53 91

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare