Loading... (0%)

Stort intresse för studiebesök i vindpark Lemnhult

11 maj 2012

Studiebesöket i vindpark Lemnhult på torsdagen blev en riktig succé. Trots ett ihållande regn kom det bortåt 350 besökare. – Det visar att det finns ett mycket stort intresse från allmänheten, sa Magnus Eknäs som är Svevias arbetsledare på marksidan och som den här kvällen jobbade i korvbaren.

När klockan närmade sig halv fem i torsdags eftermiddag ringlade kön av bilar i en stark ström in på vägen som leder till vindparken i Lemnhult. Stena Renewable hade bjudit in till studiebesök. Svevias personal fanns på plats och dirigerade trafiken och inne på området vid verksplacering 7 var det öppet hus. Där bjöds på korv med bröd och Ann-Britt Bengtsson från Brittas restaurang i Korsberga serverade kaffe, som hon bryggde i skogen, och hembakade bullar.

Varje halvtimma höll Dan Sandros, Stena Renewable, P-A Pettersson, Svevia och Lars-Göran Svensson, EON en casino kort presentation vid fundamentet för vindkraftverk 7. Något som uppskattades mycket av besökarna var den guidade bussturen genom delar av vindparken.

Martina Johansson, projektingenjör på Svevia var glad över att se vilket stort intresse som finns.

– Det många förundrades över är vilka tyngder det rör sig om. Och många undrade om det inte blir flera studiebesök, sa Martina.

Kjell-Åke Nottemark var en av alla besökare.

– Glädjande att se hur mycket som har hänt och intressant att få veta att mycket av materialet som man behöver för byggnationen finns inom området. Det ska bli spännande att få följa det fortsatta arbetet, säger Kjell-Åke Nottemark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild 1: Kön var lång till den guidade bussturen. Bild 2: Magnus Eknäs och Sören Berggren från Svevia serverade drygt 400 korvar under kvällen. Bild 3: Anne-Marie och Torbjörn Jonasson väntade spänt att få åka den guidade bussturen.

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare