Loading... (0%)

Naturvårdsbränning i vindpark Lemnhult

29 maj 2012

Under måndagen genomförde Sveaskog en skogsbrand omfattande tio hektar vid Hagasjön, mitt i vindparken i Lemnhult. Skogsbranden genomfördes till förmån för djur och växter som är beroende av eldhärjad skog för att överleva och föröka sig. Bränningsledare var naturvårdsspecialist Gisela Björse. Hon besökte Svevias personal i Lemnhult i förra veckan tillsammans med bränningsledare Åke Eiransson, Sveaskog och Anders Gunnarsson från räddningstjänsten i Vetlanda, för att lägga upp riktlinjerna för bränningen. Det var första gången man utförde naturvårdsbränning på den här platsen.

– Allt gick bra och enligt planerna. Vi hade tänkt att vi skulle bränna hela udden, men eftersom väderprognosen inte var riktigt stabil brände vi bara yttersta delen. Vi tror att vi kan bränna resterande delen i sommar. Det kan vara bra att veta för dem som bor här om de känner brandrök, säger Gisela Björse.

Martina Johansson, projektingenjör på Svevia, berättar att Svevias personal hade ständig kontakt med personalen på brandplatsen.

– Vi störde aldrig varandra i vindparken. Allt flöt på mycket bra och det mycket tack vare vårt möte vi hade i förra veckan, säger Martina Johansson.

Hanna - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare