Loading... (0%)

Ekonomichef sökes!

26 juni 2012

Ekonomichef

Verksamhetsnära roll i ett växande företag

För att ytterligare utveckla vår ekonomifunktion söker vi till en nyinrättad tjänst en Ekonomichef. Vår nuvarande ekonomiansvarige återgår till sin roll inom vårt moderbolag Stena Adactum.

Du får totalansvar för ekonomifunktionen i koncernen. Vi är en liten organisation med totalt tio medarbetare där vi hanterar stora investeringar, c:a 1,5 miljarder per år.

I ditt ansvar ingår månadsbokslut och rapportering till ledning, styrelse och banker.

Du gör också lönsamhetsuppföljning och uppföljning av våra pågående projekt, skattedeklarationer och årsredovisningar. Våra vindkraftparker är bolagiserade och där görs separata bokslut. Du blir också sekreterare i styrelsen. Till din hjälp har du en medarbetare på deltid som sköter löpande bokföring, momsdeklarationer mm.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har gedigen redovisningsbakgrund. Du bör också ha erfarenhet från självständigt ekonomiansvar med redovisning och rapportering inom affärsområde eller dotterbolag i en koncern.

Viktigt är också kunskaper inom koncernredovisning och erfarenhet av derivatinstrument som ex. valutaterminer och swappar är meriterande. Vid mer komplexa frågor finns kompetensstöd inom Stena Adactum respektive Stena AB.

Du stimuleras av att ha ett helhetsansvar för ekonomi och tycker om att arbeta professionellt, verksamhetsnära och att utveckla och förbättra rapporter, analyser mm.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete med stort självständigt ansvar.

 

För ytterligare information kontakta VD Göran Danielsson, Stena Renewable AB tel. 0704-85 53 91 eller Jan Waxberg, Mercuri Urval tel. 031 3335209. Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-05770). Urvalet kommer att ske löpande, senaste ansökningsdag är 3 augusti.

Sofia - post author

No other information about this author.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare