Loading... (0%)

Besök i ett vindkraftverk!

15 augusti 2013

 

Som tidigare berättats genomfördes en tävling vid invigningen av Vindpark Lemnhult den 16 maj. Tävlingen vanns av BoGöran ”Bojje” Hördegård från Korsberga. Den 28 juni var det dags för Bojje och hans son Isac att kvittera ut vinsten som var ett besök inuti ett vindkraftverk, samt att få komma upp och se utsikten.

 Niklas Hansson, supervisor på Vestas samt Andreas Björkqvist, driftingenjör på Stena Renewable var med och visade runt och informerade under besöket.

 Efter besöket i vindkraftverket summerade Bojje sitt besök på följande sätt: ”Intressant att se hur ett vindkraftverk ser ut inuti och få beskrivet hur det fungerar mer i detalj”. Bojje och Isac konstaterade även att det är tur att de inte lider av höjdskräck då de befann sig ca 130 meter över marken när de var högst upp i vindkraftverket.

 Nedan följer bilder från besöket:

 En nöjd vinnare på väg upp i vindkraftverket Bojje och Isac tyckte det var intressant att se hur ett vindkraftverk fungerade   Bojje och Isac njuter av utsikten tillsammans med Vestas supervisor Niklas
 130 meter över marken är utsikten vidunderlig  Västlig vy från vindkraft 9  Isac på väg från noskonen in i hubben

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare