Loading... (0%)

Stena Renewables Vindbonus

02 oktober 2014

Stena Renewable delar årligen ut Vindbonus till föreningslivet i de kommuner vi byggt vindkraft. Första utdelningen skedde i samband med invigningen av Vindpark Saxberget, Ludvika kommun, i mars 2009. Det blev starten på en härlig tradtion där vi som företag, varje år,  kan göra skillnad för föreningar som verkar i de kommuner där vi driver Vindparker, samt ha en löpande dialog med befolkningen i de olika kommunerna.

Varje år delar Stena Renewable ut 10 000 kronor per byggt vindkraftverk till föreningslivet i den kommun där vindkraftparken är belägen. Föreningarna ansöker hos Stena Renewable om Vindbonus för sin verksamhet via hemsidan eller via ett dokument som skickas per post.  Ansökningarna kan omfatta allt från bidrag till nya skidspår, aktiviteter i Folkets hus & Bygdegårdar,  enstaka utflykter, nummervästar, ombyggnationer till sommarkollon mm. Viktigt för oss är att ha en bra spridning av vår Vindbonus inom olika typer av föreningar samt se till att pengarna hamnar där de verkligen kan göra skillnad.

Stena utser via jurygrupper vilka föreningar som erhåller Vindbonus samt bestämmer hur mycket pengar varje förening skall få med utgångspunkt från de ansökningar som kommit in. Vanligtvis görs en avstämning med kommunen för att säkerställa att föreningarna bedriver en god verksamhet. Varje förening som erhållit Vindbonus redovisar för Stena vad pengarna använts till.

Sedan starten har Stena renewable delat ut 3 024 966 SKR i Vindbonus,  en fantastisk siffra som växer för varje år. Läs gärna mer här  hur de här pengarna, precis som Vindkraft, gör skillnad.

Hälsningar Lena / Koordinator Stena Renewable

 

3024966

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare