Loading... (0%)

Vindbonus Lemnhult 2014

19 november 2014

Nu är det klart vilka 15 föreningar som får dela på totalt 320,000 kronor från de 32 vindkraftverken i Vindpark Lemnhult genom Stena Renewables årliga Vindbonus.

Intresset kring vår Vindbonus har vuxit ytterligare sedan förra året och det tycker vi naturligtvis är jätteroligt. I år sökte 120 föreningar Stenas Vindbonus mot förra årets 86 och 15 av dem har valts ut. Vi är naturligtvis otroligt stolta över att Vindpark Lemnhult i Vetlanda gör skillnad och producerar 70 % av den el som förbrukas i kommunen och likväl bidrar till den kreativa energi och sprudlande aktivitet som föreningslivet visar upp i varje enskild ansökan.

De föreningar som delar på årets Vindbonus är:

Byalaget i Nye

Korsberga scoutkår

Skäftesfalls älgjaktslag

IOGT-NTO Kamratstöd Vetlanda

Näverlundadalen

Smålands Vallhundsklubb

Kantans Boxnings och idrottsklubb

Myresjö/vetlanda FK

Skirö allmäna idrottsklubb

Uppvidinge Golfklubb

Vetlanda ornitologiska klubb

Lemnhult hembygdsförening

Vetlanda innebandyförening

Tångabo samfällighetsförening

Korsberga bygdegårdsförening

Vindpark Lemnhult, som är Stenas största vindpark,  levererar årligen ca 270,000,000 kWh förnybar el motsvarande årsförbrukningen hos över 54,000 hushåll. ”Bygget av Vindpark Lemnhult har varit ett viktigt steg i Stena Renewables korta historia, där våra 96 vinkraftverk nu producerar lika mycket el motsvarande förbrukningen av hushållsel i hela Malmö”, avslutar Peter.

Vindbonusen, som delas ut varje år, utgår med 10 000 kronor per vindkraftverk och det är öppet för alla föreningar i vindparkens närhet att ansöka. Ansökningstiden går ut 31 oktober varje år så redan nästa år är det dags för en ny Vindbonus.

Den 10 december kommer Vindbonustagarna firas vid en ceremoni som hålls i Ryttarstugan på Vedbände gård strax utanför Lemnhult.

Med Vänliga Hälsnngar

Lena, koordinator

Stena Renewable

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare