Loading... (0%)

STENA RENEWABLE SÖKER NY CFO

29 december 2014

 

Stena Renewable projekterar, bygger och förvaltar vindkraftparker för ett långsiktigt ägande. Bolaget driver i dag 96 vindkraftverk som producerar energi motsvarande Malmö stads konsumtion av hushållsel och de fortsätter sin expansion. Stena Renewable bildades 2005 för att investera i förnyelsebar energi. Dagens investeringar uppgår till 3 MDR och omsättningen är ca 400 MSEK.

 

Företaget ingår i den familjeägda Stena Sfären med bas i Göteborg och är dotterbolag till Stena Adactum, vars uppdrag är att finna nya verksamhetsområden till Stena.

 

Vi söker nu på uppdrag av Stena Renewable en CFO till verksamheten.

 

Som CFO har du det övergripande ansvaret för ekonomisk rapportering, analys och finansiell verksamhet.  Du kommer att arbeta verksamhetsnära och förväntas ta aktiv del i beslut gällande utveckling och uppföljning av företagets olika verksamheter. Som CFO kommer du även att delta i strategi- och policyarbetet, vara bollplank till VD samt ha en central och viktig roll när det gäller finansiell planering och uppföljning av bolagets resultat. Du är medlem i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

 

Dina ansvarsområden är:

 

 • Finansiella frågor, framförallt kring bolagets skuldsida
 • Finansiell plan
 • Koncernredovisning
 • Rapportering av resultat- och balansräkning, kassaflöde samt nyckeltal och analyser för månad och kvartal
 • Utvecklingsansvar/kvalitetsansvar för ekonomifunktionen samt rapporteringssystemet
 • Budget och prognoser
 • Likviditetsprognoser
 • Rapportering Stena
 • Capexplan
 • Hantera finansiella instrument
 • Sköta finansieringsfrågor administrativt, internt och externt
 • Övergripande ansvar för redovisningsfrågor.

 

Tillsammans med redovisningsansvarig har du ett övergripande ansvar för:

 

 • Operativt arbete med löpande redovisning & bokslutsarbete
 • Projektredovisning och uppföljning
 • Årsredovisningar
 • Skattedeklarationer

 

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och erfarenheter av finansiering och projektekonomi, är van att ha föredragningar och har gedigen erfarenhet inom business controlling, konsolidering och rapportering. Troligtvis arbetar du idag som CFO, ekonomichef, business controller eller inom en större finsanavdelning.

 

Du behärskar engelska i tal och skrift och har god vana av kontraktsdiskussioner, kunskaper inom cash management och hanterar Excel och Powerpoint mycket väl.

 

Erfarenhet av ledarskap är en fördel men inte ett krav.

 

Som person är du målinriktad, uthållig, analytisk och noggrann. Du är mån om detaljerna men har också lätt för att se och förmedla helhetsbilden av verksamheten. Med hög social kompetens kan du stödja hela organisationen och andra intressenter i intressesfären. Du har ett genuint intresse för affärer och kan omsätta siffror i affärsmässiga villkor.

 

Stena Renewable erbjuder ett intressant arbete i ett bolag i en stor koncern som ansvarar för stora värden och gör mycket affärer. Det är en starkt värdeorienterad organisation med decentraliserat affärsmannaskap. Du kommer att få stora friheter och får vara med och driva affärerna framåt. Bolaget har startat från grunden och har expanderat till Sveriges näst största vindkraftsproducent med god lönsamhet. Expansionen kommer att fortsätta och bolaget är under en resa som bara börjat.

 

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast den 18 januari. Om du har frågor kontakta Karin Wallin, 076 340 14 60 eller Åse Torbjär Granath 076 338 87 97 på Maquire.

 

 

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare