Loading... (0%)

Ett vindkraftverk har havererat i Lemnhult Vindkraftpark söder om Vetlanda

25 december 2015

Pressmeddelande 2015-12-25

 

Under förmiddagen den 24 december har vindkraftverk 15 i Vindkraftpark Lemnhult söder om Vetlanda havererat och ligger ner på marken. Inga personskador har inträffat. Övriga vindkraftverk i parken är nedstängda tillsvidare och en teknisk utredning av olyckan har påbörjats. Det är i nuläget oklart hur lång tid utredningen kommer att ta. Under dagen den 25 december har möte på plats skett med länsstyrelse, kommun, vindkraftsleverantör och räddningstjänst. Bedömningen är att det inte finns någon betydande risk för miljöskada. Området kring vindkraftverket har säkrats och saneringen av utspilld olja har påbörjats. Området närmast det havererade verket är avspärrat men det finns inga hinder för att röra sig i övriga vindkraftsområdet som dock hålls stängt för biltrafik för att underlätta saneringsarbetet.

 

Kontaktperson: Peter Zachrisson, VD Stena Renewable

Tel 0704-85 53 93

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare