Loading... (0%)

Ett vindkraftverk har havererat i Lemnhult Vindkraftpark söder om Vetlanda

26 december 2015

Pressmeddelande 2015-12-26

 

Under förmiddagen den 24 december har vindkraftverk 15 i Vindkraftpark Lemnhult söder om Vetlanda havererat och ligger ner på marken. Inga personskador har inträffat. En teknisk utredning av olyckan och orsaken är påbörjad och arbete pågår på plats. Det är för närvarande inte känt hur lång tid utredningen kommer att ta. Övriga 31 vindkraftverk i parken är nedstängda tillsvidare. Under dagen den 25 december har möte på plats skett med länsstyrelse, kommun, vindkraftsleverantör och räddningstjänst. Området kring vindkraftverket har säkrats och saneringsarbetet från utspillda oljor har påbörjats och arbetet har fungerat väl. Bedömningen är att det inte finns någon betydande risk för miljöskada. Det närliggande området kring verket är avspärrat. Vindkraftsområdet kommer hållas stängt för biltrafik då det är ett arbetsområde. Det finns inga övriga hinder att röra sig i övriga vindkraftområdet.

 

Kontaktperson: Peter Zachrisson, VD Stena Renewable

Tel 0704-85 53 93

 

På nedan länk finner ni mer information om vindpark Lemnhult

 

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/media.stenarenewable.com/app/uploads/2014/04/stena-infofolder-lemnhult-web.pdf

 

 

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare