Loading... (0%)

God fortsättning på det nya året!

05 januari 2016

Som ni vet slutade vårt år olyckligt med ett Vindkraftverk som välte i Vindpark Lemnhult på Julafton.

I dagsläget är hela parken fortfarande stängd och kommer att vara det till vi har fått klarhet i vad som var orsaken till haveriet.

Oljan som läckte ut från bla växellådan saneras och slutsatsen är att det inte finns någon betydande risk för miljöskada efter slutfört saneringsarbete. Till hjälp i detta arbeta har vi extern hjälp av sakkunniga experter från Sweco för planering och kontroll av saneringsarbetet.

Vestas, samt en oberoende tredje part, utreder nu anledningen bakom haveriet tillsammans med Stena och utöver det så har Statens Haverikommission bestämt sig för att följa utredningen samt göra en egen slutrapport.

Utredningen kommer att ta tid, och det viktigaste är att det görs grundligt så det får ta den tid som krävs. I dagsläget har vi ingen tid att uppge när parken öppnar åter.

Under tiden som arbetet med haveriutredning, bortforsling av verket samt saneringen av oljan pågår så finns det nog inte så mycket ny information att delge, men så fort det finns så ser vi till att få ut informationen här via hemsidan samt på vår Facebook sida. Vi är naturligtvis bestörta över det som har hänt och nu är vårt största fokus att få klarhet i hur detta kunde hända och förhindra att det händer igen.

Vid övriga frågor kontakta oss gärna, kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Med vänlig hälsning

Stena Renewable

 

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare