21, December, 2016

Okategoriserat

God Jul & Gott Nytt År!

Året som gått har politiskt sett varit mycket intressant. Parisavtalet skall nu omsättas i verkliga åtaganden och den processen fortgår. Återkommande nyheter är att de enskilda ländernas åtaganden inte kommer räcka för att uppnå de ambitiösa men nödvändiga åtgärderna för att begränsa den globala uppvärmningen. Mer behöver göras! Vi vet att vindkraften tillsammans med sol och andra förnybara energikällor kommer att spela en avgörande roll för omställningen. Under året har vi sett hur vindkraft, både till havs och på land, och solkraften har fortsatt att sjunka i kostnad per producerad kWh. Mycket glädjande men även förväntat. Vinden och solen är nu den klart billigaste formen av ny energi på de flesta ställen i världen. Det gör naturligtvis omställningen enklare.

I Sverige kom Energiöverenskommelsen på plats den 10 juni. Det innebär sänkta skatter för kärnkraften och vattenkraften och nya mål för förnybar energi fram till 2030. Ett ansvarsfullt och övervägt beslut som säkrar tillgången till energi till ett konkurrenskraftigt pris över tid.

Stena Renewable har sedan starten 2005 valt att sätta av pengar för varje vindkraftverk som vi har i drift till stöd för föreningslivet i närheten av våra parker. Det är vårt sätt att visa att vi är lokala aktörer som stöder det lokala föreningslivet. Vi delar årligen ut en miljon kronor i Vindbonus® till föreningar runtom i landet och i år var det 58 föreningar som delade på pengarna och vi fick ansökningar från totalt ca 300 föreningar. Dessvärre kan vi inte dela ut pengar till alla bra idéer men det är kul att se att svenskt föreningsliv är så starkt. Vi är glada över att, tillsammans med all den ideella kraft som finns, få bidra till att förverkliga projekt och drömmar som de olika föreningarna har.

Läs gärna mer om och se bilder och film från våra Vindbonusmottagare på www.stenarenewable.se/vindbonus  samt gå in på vår Facebook-sida och gilla den, så du inte missar våra uppdateringar och blir påmind om att söka Vindbonus nästa år.

Vi passar på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med Vänliga Hälsningar Peter Zachrisson, VD