23, May, 2019

Okategoriserat

Ledig tjänst; Projektledare utveckling och byggnation av vindkraft, Göteborg

Vill du vara en viktig del i den pågående och framtida energiomställningen mot en hållbar energiproduktion?

Vi skall nu rekrytera en projektledare som kan driva projekt genom delar av eller hela processen från projektidé fram till vindparker i drift, givetvis med gott stöd från kollegor och konsulter.

Vi är en ung och snabbrörlig organisation med starka ägare i Stena, AMF och KLP. Hos oss kommer du jobba tillsammans med 14 engagerade kollegor med en samlad bred kompetens. Vår projektorganisation har uppdraget att identifiera nya områden för vindkraft, förhandla fram avtal med markägare, driva tillståndsprocessen fram till färdigt miljötillstånd samt projektera och bygga våra vindparker. Vi är en utpräglad beställarorganisation med många externa kontakter.

Att arbeta som projektledare omfattar bland annat tillståndshantering enligt miljöbalken, kommunikation med kommuner, närboende, markägare, leverantörer och andra intressenter, optimering av projektområden med placering av vindkraftverk, projektering av vägar, elnät och fundament samt leda byggnationen av projekten.

Tjänsten är mycket utåtriktad och innebär att vårda många olika kontaktytor. Arbete och planering sker långsiktigt och genom många beslut, såväl strategiska som i det dagliga. Inom Stena Renewable tillämpas ett decentraliserat affärsmannaskap vilket medför att du får stort ansvar för dina projekt samtidigt som du alltid har nära till dina kollegor för att bolla de frågor som dyker upp. Flera projekt kommer att drivas parallellt och ett normalstort projekt omfattar cirka 10–30 vindkraftverk och en investering på cirka 400-1 200 miljoner kronor.

Vi söker dig med ingenjörsbakgrund eller motsvarande och som har erfarenhet av att driva kvalificerade och omfattande projekt. Du är van att arbeta och koordinera flera parallella projekt med långa löptider. Din bakgrund kan till exempel vara från anläggning, samhällsbyggnad, entreprenad, fastighet eller lantmäteri. Meriterande är erfarenheter från vindkraftsbranschen.

Som person är du affärsmässig, drivande, stresstålig, kommunikativ och något av en problemlösare. Du är lyhörd och kan agera självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och vill ta ansvar.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.jerrie.se senast den måndag 10 juni. Urval sker dock löpande så tveka inte med att ansöka före slutdatum. Önskar du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Dahlberg 0763-17 07 41.

 

Sista ansökningsdag: 2019-06-10

Jobbkategori: Teknik & Ingenjör

Plats: Göteborg