Loading... (0%)

Glädjebesked till föreningar! Stena delar ut Vindbonus från vindkraftverken på Möckelsjöberget.

01 juli 2010

Stena Renewable har köpt de fem vindkraftverken på Möckelsjöberget i Härnösands kommun. Stena kommer därför, med start hösten 2010, att dela ut Vindbonus med 10 000 kronor per vindkraftverk och år under vindkraftverkens livslängd. Vindbonus går till föreningar i vindkraftparkens närområde i Härnösands och Kramfors kommuner.

Göran Danielsson, vd för Stena Renewable Energy. säger att ”Vindbonusens syfte är att låta delar av avkastningen från vindkraftverken komma till nytta för föreningslivet i bygden. Vi har för avsikt att verka länge på Möckelsjöberget och då vill vi också dela med oss ekonomiskt”

Stena Renewable har sedan tidigare 17 vindkraftverk i Ludvika kommun där Vindbonus delats ut sedan två år tillbaka. I år är det nio föreningar som delar på Vindbonusen i Ludvika. Vindbonusen kommer bl.a. att gå till isjaktssegel, material till jakttorn, förbättring av mountainbikespår samt orienteringskartor.

Tiden för ansökan av Vindbonus i Härnösand går ut den 15 september 2010. Information om Vindbonus och en särskild ansökningsblankett finns på bolagets hemsida www.stenarenewable.com. I mitten av oktober kommer Vindbonustagarna firas vid en ceremoni.

”Vi välkomnar Stena Renewables långsiktiga investeringar i klimatsmart vindkraft i Härnösand och ser företagets årliga utdelning av en vindbonus som ett tydligt bevis på ett engagemang i föreningslivets och landsbygdens utveckling, vilket är mycket positivt säger kommunalrådet Jonny Lundin (C).”

”Vi är glada över att har förvärvat en bra vindkraftpark och ser fram emot ett gott samarbete med kommunen och föreningslivet. Vi tycker att Vindbonus är ett sätt att visa att vindkraft gör skillnad, både för miljön och för det lokala föreningslivet.” säger Göran Danielsson.

Kontakt:
Göran Danielsson, VD Stena Renewable AB, tel 0704 85 53 91

Om Stena Renewable:
Stena Renewable Energy är Stena Sfärens bolag för investeringar i vindkraft. Målet för Stena Renewable Energy, som ingår i Stena Sfären och arbetar med satsningen på vindkraft, är att bygga 200 vindkraftverk de närmaste åren, vilket sammantaget möjliggör minskade koldioxidutsläpp motsvarande 500 000 personbilar. Hemsida www.stenarenewable.com

Stena Sfären är verksam inom färjelinjer, rederi, offshore, fastigheter, finans samt handel och återvinning av metaller. Sfären omsatte ca 50 Mdr kr under verksamhetsåret 2009. Antalet anställda uppgår till ca 17 000. För ytterligare information, se www.stena.com.

Din webbläsare (Internet Explorer 8) är utdaterad. Uppdatera din webbläsare för att få bättre säkerhet och en bättre upplevelse på vår site.

Uppdatera din webbläsare