12, November, 2020

Pressmeddelande

Stena Renewable delar ut 50 000 kronor i Vindbonus till föreningar runt Vindpark Möckelsjöberget

Varje år delar Stena Renewable ut Vindbonus till föreningar i vindparkernas närområden.
I Härnösands kommun, där Vindpark Möckelsjöberget ligger, blir det i år fem glada föreningar som får del av totalt 50 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.  
–Vår förening ansökte om pengar för att kunna köpa in en dator samt en skrivare eftersom vi inte haft tillgång till detta tidigare. Blir det en slant över så tänker föreningen bjuda på någon form av utflykt. Tanken var först att göra detta över jul, men med hänsyn till Covid-19 och alla restriktioner så får vi nog avvakta ett tag. Det var väldigt tacksamt att få Vindbonus, säger Eva Melander, aktiv i Psoriasisförbundet Härnösands lokalavdelning.

Stena Renewable har drivit Vindpark Möckelsjöberget sedan 2009 när man tog över driften från Möckelsjö Energi AB. Sedan dess har man delat ut totalt 550 000 kronor i Vindbonus till det lokala föreningslivet. Även i år var intresset stort, och Stena Renewable fick in 26 ansökningar från närområdet. Vinnarna utsågs sedan av en jury på Stena Renewable. 

Utöver Psoriasisförbundets Härnösands lokalavdelning så var Härnösands Golfklubb, Härnösands Orienteringsklubb och Älgarna Härnösands IF de föreningar som får Vindbonus. Föreningarna kommer att använda pengarna till varierade aktiviteter och utvecklingsprojekt, till exempel byggnation av nya omklädningsrum och toaletter, nya orienteringskartor och inköp av matchställ. 

Vindbonusen brukar delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. På grund av covid-19 skickas bidragen till föreningarna det här året. 

– Det är naturligtvis jättetråkigt för oss att inte kunna vara på plats och träffa föreningslivet och de lokala eldsjälarna, säger Anders Rylin, operativ chef på Stena Renewable. Vi är dock otroligt stolta över vår Vindpark Möckelsjöberget och vår Vindbonus som vi nu delat ut under elva år i Härnösands kommun. Vi hoppas självklart att vi ses nästa år i stället!

Nästa år återkommer chansen att söka Vindbonus för Vindpark Möckelsjöberget. Vid ansökan behöver man ange syftet med den sökta vindbonusen och vad pengarna ska användas till. Ansökningstiden går ut den 15 september varje år och mer information finns på www.stenarenewable.se.

För mer information kontakta:Anders Rylin, Operativ Chef Stena Renewable, 070-485 53 92, anders.rylin@stena.com

Ladda ner pressmeddelande och pressbild

Stena Renewable är en del av den pågående och framtida energiomställningen mot en klimatvänlig energiproduktion. Vi investerar i vindkraft för att det är Nödvändigt, Effektivt och Hållbart. Vi projekterar, bygger och förvaltar våra vindparker för ett långsiktigt ägande. Bolaget driver i dag 115 vindkraftverk som producerar energi motsvarande Malmö stads konsumtion av hushållsel och vi fortsätter vår expansion.