28, May, 2018

Okategoriserat

Stena Renewable söker Analytiker Vind & Drift

Inom Stena Renewable AB finns en projektorganisation med en projektchef och en driftorganisation med en operativ chef. Driftorganisationen består av driftingenjörer som svarar för hanteringen av de driftsatta vindparkerna. Till driftorganisationen hör också idag en analytiker som ansvarar för analys av vind, produktion och teknik. Analytikern stödjer också projektavdelningen med att kartlägga vindresursen och optimera projekten utifrån vind, livslängd, ljud och skuggor.

Bolaget står inför en intensiv period med många spännande projekt att realisera och behöver av den anledningen utöka resurserna kring vidanalysen. Vi söker ytterligare en analytiker till vår driftorganisation.

Ansvarsområden

  • Tillsammans med projektavdelningen ansvarar du för att vindmätning och vindutvärdering sker i tillräcklig omfattning, med fokus på kvalité och kostnad mot budget, i pågående vindkraftsprojekt.
  • Ansvara för strategier kring vindmätningar och vindanalyser samt uppföljning av befintliga vindkraftverk mot ursprungliga beräkningar. I rollen ansvarar du även för goda kontakter med leverantörer av tjänster, mjukvara och hårdvara inom vindmätningar, vindresursbedömningar och driftuppföljning av vindkraftverk. En nära kontakt med de viktigaste leverantörerna/konsulterna och en kontinuerlig dialog kring företagets affärsmodell är viktig.
  • Tillsammans med respektive driftingenjör följer du upp driften i bolagets vindparker enligt bolagets fastlagda strategier och mål. Du svarar för sammanställning av data och genomför analyser av driften, att den sker i enighet mer fastlagda mål kring hög tillgänglighet samt övriga tekniska KPIer.
  • Du fungerar som tekniskt stöd när det kommer till upphandling eller förvärv av nya vindkraftverk.

För att lyckas i rollen som analytiker vind & drift behöver du ha god erfarenhet och förståelse för de metoder som finns för mätning och beräkning av vindresurs och energiproduktion inom vindkraft. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och en god förmåga att driva analyser framåt till användbara resultat. Att ta ansvar för, och driva projekt framåt på ett självständigt sätt känns naturligt för dig. Då mycket av arbetet sker i projektform i samarbete med andra är det viktigt att du är en lagspelare med god social förmåga. Lämplig utbildningsbakgrund är civilingenjör alternativt meteorolog. Baskunskaper i programmering är meriterande.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.jerrie.se senast den söndag 10 juni. Urval sker dock löpande så tveka inte med att ansöka före slutdatum. Önskar du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Dahlberg 0763-17 07 41 eller Pierre Sander på 0763-41 34 11.