Varje år delar Stena Renewable ut Vindbonus till föreningslivet kring våra vindparker.

Det lokala näringslivet och samhället behöver inte bara kraft. De behöver vindkraft. En vindpark innebär stora investeringar, och när de blir verklighet skapar de massor av arbetstillfällen i närområdet.

 

Vi förstår värdet i detta, och strävar efter att använda så stor andel lokala entreprenörer som möjligt. Varje år delar vi ut Vindbonus som är 10 000 kr per verk, de pengarna samlas i en pott som föreningarna i närområdet kan söka från. Det är vårt sätt att premiera och ge tillbaka till närområdet. Vi vill vara goda medborgare där vi verkar, vi vill göra skillnad. När man vill rädda världen, så måste man börja där man är!

 

 

Ansök om vindbonus här

Hvetlanda Skidklubb

Ansökan och urval

Sök vindbonus till din förening

Alla föreningar i områden kring våra vindparker kan söka Vindbonus. I ansökan är det viktigt att tydligt beskriva syftet med den sökta Vindbonusen samt hur pengarna ska användas.

Eventuell möjlighet för Stena Renewable att synas i samband med användandet av Vindbonusen får gärna beskrivas i ansökan, det kan vara genom logga på nummerlappar, skyltar vid en sarg eller liknande.

 

Urval

Efter att ansökningstiden har gått ut så sammanställs ansökningarna och sedan utses vinnarna av en jury på Stena Renewable. Beslutet går ej att överklaga och det finns ingen garanti att man beviljas hela det sökta beloppet varpå det är viktigt att man anger vad man kan använda en mindre summa till.

Efter utdelad Vindbonus redovisar Föreningarna vad pengarna använts till genom tex bilder och kvitton. Man är välkommen att som förening söka Vindbonus varje år, även om man fått året innan.

 

 

Örbacken

Vindbonusutdelning 2019 Den 13 februari uppmärksammades vinnarna av Vindbonus för Vindpark Örbacken med en utdelning på Albackens Trädgårdsskafferi. Det blev en mycket lyckad kväll med god mat, mingel samt själva utdelningen. Thomas Svensson och Caroline Wilander var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor.   I år är det 10 föreningar som får dela på Stena Renewables och Kolsbo Bäck Vind ABs Vindbonus om totalt 110,000 kronor från de 11 vindkraftverken i Vindpark Örbacken. Glöm inte Vindbonus år 2019. Sista ansökningsdatum är 30:e November 2019.
Utdelade vindbonusar 2019 Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets utdelning av Vindbonus för vindpark Örbacken. Vi på Stena Renewable är glada över alla ansökningar som har kommit in! Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är:   Boxholms Orienteringsklubb Kolstads Byalag Mjölby Tennisklubb Kören Stämbandet Linköpingmusikernas kamratförening Mjölby Cykelklubb Sya Skidklubb Mjölby Allmänna Ryttarsällskap Mjölby Fibromyalgiförening Mjölby Orienteringsklubb   Den 13 februari kommer Vindbonustagarna firas med middag, kaffe och mingel på Albackens Trädgårdsskafferi.

Saxberget

Vindbonusutdelning 2019 Den 01 April var det igen dags att uppmärksamma vinnarna av Vindbonus för Vindpark Saxberget med en utdelning på Lemnhults Bygdegård. Det blev en mycket lyckad kväll med god mat, mingel samt själva utdelningen. Dan Sandros, Per Eriksson och Caroline Wilander var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor.   I år var det 17 föreningar som får dela på Stena Renewables Vindbonus om totalt 120 000 kronor från de 12 vindkraftverken i Vindpark Saxberget. Glöm inte Vindbonus år 2020. Sista ansökningsdatum är 31:e Januari 2020.
Utdelade vindbonusar 2019 Nu är det klart vilka föreningar i Ludvika kommun som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Saxberget. Vi fick in många ansökningar i år, och de 7 föreningar som kommer motta vindbonus är:   Fiskeklubben Grängesfirren Grängesbergs Bandyklubb IF Vulcanus Ludvika FK Rävvåla Kulturförening Rävvåla Skoterklubb Saxdalen Idrottsförening   Vi tackar varmt för alla fina ansökningar och ny chans att ansöka kommer igen nästa år. Vinnarna kommer att uppmärksammas på Disponentvillan i Grängesberg i början på april!

Möckelsjö

Vindbonusutdelning 2018 Den 13 November var det igen dags att uppmärksamma vinnarna av Vindbonus för Vindpark Möckelsjö med en utdelning på Ramsvik Bygdegård. Det blev en mycket lyckad kväll med god mat, mingel samt själva utdelningen. Thomas Svensson var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor. I år är det 6 föreningar som får dela på Stena Renewables Vindbonus om totalt 50 000 kronor från de 5 vindkraftverken i Vindpark Möckelsjö. Glöm inte Vindbonus år 2019. Sista ansökningsdatum är 15:e September 2019.
Utdelade vindbonusar 2018 Nu är det klart vilka föreningar i Härnösand som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Möckelsjö. Vi fick in många bra ansökningar i år, och de 6 föreningar som kommer motta vindbonus är:   Härnösands ridklubb Ramviks idrottsförening Säbrå orkesterförening Öbacka djurhem KFUM Härnösand Stigsjö IK Vi tackar varmt för alla fina ansökningar och ny chans att ansöka kommer igen nästa år. Vinnarna kommer att uppmärksammas på Ramsvik Bygdegård den 13. November.

Lemnhult

Vindbonusutdelning 2018 Den 11 December var det igen dags att  uppmärksamma vinnarna av Vindbonus för Vindpark Lemnhult med en utdelning på Lemnhults Bygdegård. Det blev en mycket lyckad kväll med god mat, mingel samt själva utdelningen. Dan Sandros, Per Eriksson och Caroline Wilander var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor. I år var det 17 föreningar som får dela på Stena Renewables Vindbonus om totalt 320 000 kronor från de 32 vindkraftverken i Vindpark Lemnhult. Glöm inte Vindbonus år 2019. Sista ansökningsdatum är 31:e Oktober 2019.
Utdelade vindbonusar 2019 Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets utdelning av Vindbonus för vindpark Lemnhult. Vi på Stena Renewable är glada över alla ansökningar som har kommit in! Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är:   Haga Jaktlag Korsberga hembygdsällskap NMU i Nye Åseda Folkets park Ostkakans vänner Bäckseda IF Landsbro pingstförsamling PRO Holsbybrunn Equmenia Norrhult Höglandets strokeförening Korskyrkans församling Vetlanda Jujutsiklubb Rädda barnen Vetlanda Säljens FVOF Korsberga Scoutkår Näshult Sockenråd Vetlanda FUB

Kronoberget

Vindbonusutdelning 2019 Den 02 april uppmärksammades vinnarna av Vindbonus för Vindpark Kronoberget vid en utdelning i Kilsbergskantens föreningslokal. Det var den första utdelningen för våran nya vindpark Kronoberget, och en mycket lyckad sådan med god mat, mingel samt själva utdelningen. Pia Hjalmarsson, Jessica Nylander, Thomas Svensson och Caroline Wilander var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor. Vi fick in många ansökningar inför årets vindbonus. Totalt det blev 7 föreningar som fick ta del av bonusen på totalt 160 000:- Glöm inte Vindbonus år 2020. Sista ansökningsdatum är 31:e Januari 2020
Utdelade vindbonusar 2019 Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets första utdelning av Vindbonus för vindpark Kronoberget. Vi på Stena Renewable är så glada över alla ansökningar som har kommit in! Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är: Föreningen Kilsbergskanten Mullhyttans Bygdeförening Hidinge-Lanna byalag Västernärkets hembygdsförening Brohyttans IF Örvarhults Jaktlag Lekebergs IF Vi ser fram emot den 2. april! Vi vill samtidigt passa på att tacka för alla som ansökt vindbonus och påminna om att alla är välkomna att ansöka igen nästa år!

Grytsjö/Uddared

Vindbonusutdelning 2016 Den 24 april uppmärksammades vinnarna av Vindbonus för Vindparkerna Uddared och Grytsjön vid en ceremoni på Hotell Freden i Knäred. Det blev en trevlig kväll med god mat och mingel med representanter närvarande från alla vinnande föreningar. Caroline Wilander och Thomas Svensson var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor. Många föreningar sökte om årets vindbonus. Totalt det blev 12 föreningar som fick ta del av bonusen på totalt 210 000:- Glöm inte Vindbonus år 2020. Sista ansökningsdatum är 28:e februari 2020  
Utdelade vindbonusar 2019 Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Grytsjön. Vi är så glada över alla ansökninger som kom in i år, och de 12 föreningar som kommer motta vindbonus är: Friluftfrämjandet Knäred Genevad/Veinge IF Knäreds Idrottsklubb Knäreds Vävstuga Kornhult/Hishults FF Laholms FK Laholms IF Orientering Putsereds Byaförening Skogaby Golfklubb UNF 177 Våxtorp Ungdomsbrandkåren Laholm Hässlövs Idrottsällskap

Fredriksdal

Vindbonusutdelning 2018   Den 13 November var det igen dags att uppmärksamma vinnarna av Vindbonus för Vindpark Möckelsjö med en utdelning på Ramsvik Bygdegård. Det blev en mycket lyckad kväll med god mat, mingel samt själva utdelningen. Thomas Svensson var på plats från Stena Renewable och informerade om vår verksamhet samt delade ut diplom och blommor. I år är det 7 föreningar som får dela på Stena Renewables Vindbonus om totalt 100 000 kronor från de 5 vindkraftverken i Vindpark Fredriksdal. Glöm inte Vindbonus år 2019. Sista ansökningsdatum är 01:e Juni 2019.
Utdelade vindbonusar 2018 Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Fredriksdal. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets vindbonus-mottagare är: 1. Sandsjö Hembygdsförening 2. Reumatikerföreningen Eksjö-Nässjö 3. Nässjö handbollsförening 4. Nässjö basket 5. Malmbäcks IF 6. Bodafors sportklubb 7. Fredriksdals Samhällsförening Vi tackar varmt för alla fina ansökningar och ny chans att ansöka kommer igen nästa år. Vinnarna kommer att uppmärksammas på Ramsvik Bygdegård den 6. September.